Welkom bij Equilux, jouw betrouwbare partner voor het huren van paardencamionettes in de provincie Antwerpen. Als je op zoek bent naar de perfecte manier om je paarden veilig en comfortabel te vervoeren terwijl je geniet van de vrijheid van zelfstandig reizen, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Lees verder om alles te ontdekken wat je moet weten over het huren van een paardencamionette in de provincie Antwerpen en waarom Equilux jouw beste keuze is.

Waarom een Paardencamionette Huren in de Provincie Antwerpen?

De provincie Antwerpen is een waar paradijs voor paardenliefhebbers. Met zijn gevarieerde landschappen, uitgestrekte bossen, prachtige natuurgebieden en charmante dorpen biedt de provincie tal van mogelijkheden voor ruiters van alle niveaus. Hier zijn enkele redenen waarom het huren van een paardencamionette in de provincie Antwerpen een geweldige keuze is:

1. Diversiteit aan Landschappen

Van de Kempense Heide tot de groene velden van de Voorkempen, de provincie Antwerpen heeft een enorme diversiteit aan landschappen om te verkennen te paard. Of je nu houdt van bosrijke paden, uitgestrekte weilanden of schilderachtige rivieroevers, je vindt het hier allemaal.

2. Vrijheid en Flexibiliteit

Het huren van een paardencamionette geeft je de vrijheid om je paarden overal mee naartoe te nemen. Je bent niet gebonden aan één locatie en kunt op elk moment van de prachtige omgeving van de provincie Antwerpen genieten.

3. Comfort en Gemak

Onze paardencamionettes zijn ontworpen met het welzijn van je paarden in gedachten. Ze zijn uitgerust met moderne voorzieningen om ervoor te zorgen dat je paarden veilig en comfortabel reizen, ongeacht de afstand.

4. Ontdek Charmante Dorpen en Steden

Naast de natuurpracht biedt de provincie Antwerpen ook tal van charmante dorpen en steden om te verkennen te paard. Van pittoreske dorpjes zoals Lier tot historische steden zoals Antwerpen, er is altijd iets te ontdekken.

Ontdek Gemeente per Gemeente

Laten we nu gemeente per gemeente verkennen in de provincie Antwerpen en kijken naar wat elke plaats te bieden heeft voor paardenliefhebbers:

1. Antwerpen

Antwerpen, de bruisende hoofdstad van de provincie, heeft een breed scala aan ruiterroutes in en rond de stad. Verken het prachtige Nachtegalenpark of rijd langs de oevers van de Schelde voor een unieke stedelijke ervaring.

2. Aartselaar

Aartselaar, gelegen ten zuiden van Antwerpen, biedt toegang tot prachtige bossen en landelijke wegen. Verken het mooie Rivierenhofpark met je paard.

3. Arendonk

Arendonk, bekend om zijn landelijke charme, biedt uitgestrekte velden en landelijke ritten. Bezoek het Kempisch Kanaal voor een schilderachtige ervaring.

4. Baarle-Hertog

Baarle-Hertog, met zijn unieke enclavesituatie binnen Nederland, biedt prachtige ruiterroutes in de grensstreek. Verken het buitengebied voor rustige ritten.

5. Balen

Balen, omringd door natuurpracht, heeft veel ruimte voor ruiters om te verkennen. Rijd langs het Kempisch Kanaal of verken de groene bossen.

6. Beerse

Beerse, met zijn uitgestrekte natuurgebieden, biedt tal van mogelijkheden voor ruiters. Ontdek de groene omgeving rond het kanaal Dessel-Turnhout-Schoten.

7. Berlaar

Berlaar, een pittoresk dorpje, is ideaal voor ontspannende ritten in de natuur. Verken het platteland en geniet van de rust van de landelijke omgeving.

8. Boechout

Boechout, omgeven door groen, biedt prachtige ruiterroutes. Verken het Vrijbroekpark of rijd langs de Molenbeek voor een ontspannen rit.

9. Bonheiden

Bonheiden, met zijn landelijke karakter, heeft tal van paden voor ruiters. Verken het Mechels Broek of rijd langs de Nete voor een mooie tocht.

10. Boom

Boom, gelegen aan de oever van de Rupel, biedt ruiters de mogelijkheid om langs de rivier te rijden. Verken de schilderachtige omgeving en geniet van de frisse lucht.

11. Bornem

Bornem, bekend om zijn prachtige kastelen, biedt ook mooie ruiterroutes. Rijd langs de Scheldedijken en bewonder het landschap.

12. Borsbeek

Borsbeek, een rustige gemeente ten oosten van Antwerpen, heeft landelijke ruiterroutes. Verken het groene landschap en geniet van de natuur.

13. Brasschaat

Brasschaat staat bekend om zijn uitgestrekte parken en bossen. Verken het prachtige Peerdsbos of rijd langs de Kalmthoutse Heide voor avontuurlijke ritten.

14. Brecht

Brecht, omringd door natuur, biedt tal van mogelijkheden voor ruiters. Rijd langs het Kempisch Kanaal of ontdek de landelijke charme van de gemeente.

15. Dessel

Dessel, gelegen in de Kempen, heeft prachtige ruiterroutes. Verken het natuurgebied De Maat of rijd langs het kanaal Bocholt-Herentals.

16. Deurne

Deurne, een district van Antwerpen, biedt mooie ruiterroutes in en rond de stad. Verken het Boekenbergpark of rijd langs de Schotense Vaart voor een aangename rit.

17. Edegem

Edegem, een groene gemeente, biedt ruiters de mogelijkheid om het groene landschap te verkennen. Rijd langs de Fortloop of verken het Fort 5.

18. Essen

Essen, gelegen nabij de Nederlandse grens, biedt uitgestrekte natuurgebieden voor ruiters. Verken de Kalmthoutse Heide of rijd langs de Kraaijenbergse Plassen.

19. Geel

Geel, bekend om zijn prachtige Molse Meren, biedt ook ruiterroutes. Verken het natuurgebied Hoge Mouw of rijd langs de Aa.

20. Grobbendonk

Grobbendonk, omringd door de rivier de Nete, heeft mooie ruiterroutes. Verken het natuurgebied De Zegge of rijd langs de oevers van de Nete.

21. Heist-op-den-Berg

Heist-op-den-Berg, met zijn heuvelachtige landschap, biedt prachtige ruiterroutes. Verken de regio rond de Bergstraat of rijd langs de Grote Nete.

22. Hemiksem

Hemiksem, aan de oevers van de Schelde, biedt ruiters de kans om langs de rivier te rijden. Verken de groene omgeving en geniet van de rust.

23. Herentals

Herentals, gelegen in de Kempen, heeft uitgestrekte bossen voor ruiters om te verkennen. Rijd langs het natuurgebied De Zegge of ontdek de Grote Nete.

24. Herenthout

Herenthout, met zijn landelijke karakter, biedt prachtige ruiterroutes. Verken het platteland en geniet van de rust van de gemeente.

25. Herselt

Herselt, gelegen in de Zuiderkempen, biedt ruiters toegang tot uitgestrekte bossen en natuurgebieden. Rijd langs de Demer of verken de Hellekens.

26. Hoogstraten

Hoogstraten, bekend om zijn aardbeien, biedt ook prachtige ruiterroutes. Verken het platteland en geniet van de charmante dorpen.

27. Hove

Hove, een groene gemeente in de Zuidrand van Antwerpen, heeft mooie ruiterroutes. Verken het gemeentepark of rijd langs de Molenbeek.

28. Hulshout

Hulshout, omringd door groen, biedt ruiters tal van mogelijkheden. Verken het natuurgebied De Merode of rijd langs de Grote Nete.

29. Kalmthout

Kalmthout, met zijn uitgestrekte heidegebieden, is een paradijs voor ruiters. Verken de Kalmthoutse Heide of rijd langs de Rucphense Bossen.

30. Kapellen

Kapellen, omringd door groene velden, biedt prachtige ruiterroutes. Verken het Mastenbos of rijd langs de Oude Landen.

31. Kasterlee

Kasterlee, gelegen in de Kempen, heeft uitgestrekte bossen en natuurgebieden. Verken de Hoge Mouw of rijd langs de Kleine Nete.

32. Kontich

Kontich, een groene gemeente in de Zuidrand van Antwerpen, biedt ruiters mooie routes. Verken het natuurgebied De Reukens of rijd langs de Nete.

33. Laakdal

Laakdal, met zijn landelijke charme, biedt prachtige ruiterroutes. Verken het platteland en geniet van de rust van de gemeente.

34. Lier

Lier, een historische stad aan de Nete, biedt ruiters mooie ritten langs de rivier. Verken het natuurgebied De Averegten of rijd langs de Zuidelijke Nete.

35. Lille

Lille, gelegen in de Noorderkempen, heeft uitgestrekte bossen en natuurgebieden. Rijd langs de Kempense Beek of ontdek de Lilse Bergen.

36. Malle

Malle, met zijn groene landschap, biedt prachtige ruiterroutes. Verken het natuurgebied De Renne of rijd langs de Molenbeek.

37. Mechelen

Mechelen, een historische stad aan de Dijle, heeft mooie ruiterroutes in en rond de stad. Verken het Vrijbroekpark of rijd langs de Leuvense Vaart.

38. Meerhout

Meerhout, gelegen in de Zuiderkempen, biedt ruiters toegang tot uitgestrekte bossen en natuurgebieden. Rijd langs de Grote Nete of ontdek het natuurgebied De Zegge.

39. Merksplas

Merksplas, bekend om zijn gevangenismuseum, biedt ook ruiterroutes. Verken het platteland en geniet van de landelijke omgeving.

40. Mol

Mol, met zijn prachtige Molse Meren, is een paradijs voor ruiters. Verken het natuurgebied De Maat of rijd langs de Zilvermeerplas.

41. Mortsel

Mortsel, een groene gemeente in de Zuidrand van Antwerpen, heeft mooie ruiterroutes. Verken het natuurgebied Den Brand of rijd langs de Molenbeek.

42. Niel

Niel, gelegen aan de Rupel, biedt ruiters de kans om langs de rivier te rijden. Verken de groene omgeving en geniet van de rust.

43. Nijlen

Nijlen, met zijn landelijke karakter, biedt prachtige ruiterroutes. Verken het platteland en geniet van de rust van de gemeente.

44. Olen

Olen, omringd door groen, biedt ruiters tal van mogelijkheden. Verken het natuurgebied De Zegge of rijd langs de Kleine Nete.

45. Oud-Turnhout

Oud-Turnhout, gelegen in de Kempen, heeft uitgestrekte bossen voor ruiters om te verkennen. Verken het natuurgebied De Liereman of rijd langs de Aa.

46. Putte

Putte, een groene gemeente in de Zuidrand van Antwerpen, biedt ruiters mooie routes. Verken het natuurgebied De Goorbossen of rijd langs de Nete.

47. Puurs

Puurs, aan de oevers van de Schelde, biedt ruiters de kans om langs de rivier te rijden. Verken de groene omgeving en geniet van de rust.

48. Ranst

Ranst, met zijn landelijke charme, biedt prachtige ruiterroutes. Verken het platteland en geniet van de rust van de gemeente.

49. Ravels

Ravels, gelegen in de Noorderkempen, heeft uitgestrekte bossen en natuurgebieden. Rijd langs de Nete of ontdek het natuurgebied De Uitlegger.

50. Retie

Retie, bekend om zijn uitgestrekte bossen, biedt ruiters prachtige routes. Verken het natuurgebied Prinsenpark of rijd langs de Kleine Nete.

Dit is slechts een overzicht van enkele gemeenten in de provincie Antwerpen en de ruiterroutes die je kunt verkennen. Er zijn nog veel meer prachtige locaties en routes te ontdekken in deze diverse provincie.

50 Prachtige Ruiterroutes in de Provincie Antwerpen

Hier is een lijst van 50 ruiterroutes in de provincie Antwerpen die je kunt volgen:

 1. Kempense Heide Route: Verken de uitgestrekte Kempense Heide en geniet van de natuurpracht.

 2. Rit langs het Kempisch Kanaal: Volg het kanaal van Bocholt naar Herentals voor een mooie tocht.

 3. Scheldepad: Rijd langs de oevers van de Schelde en geniet van het uitzicht op het water.

 4. Merodebossen Route: Verken het natuurgebied De Merode en zijn bossen te paard.

 5. Kanaal Dessel-Turnhout-Schoten: Rijd langs dit historische kanaal en bewonder de omgeving.

 6. Rit door de Kalmthoutse Heide: Ontdek de prachtige Kalmthoutse Heide met zijn heidevelden en bossen.

 7. Rivier de Nete Route: Volg de loop van de rivier de Nete en geniet van de groene omgeving.

 8. Bergen en Bossen van Kasterlee: Verken de heuvels en bossen rond Kasterlee te paard.

 9. Rit langs de Kleine Nete: Volg de Kleine Nete en bewonder het landschap.

 10. Molse Meren Trail: Rijd langs de schilderachtige Molse Meren en geniet van de natuur.

 11. Demerpad: Verken de oevers van de Demer en zijn prachtige landschappen.

 12. Rit door de Lilse Bergen: Ontdek het recreatiegebied Lilse Bergen met zijn meren en bossen.

 13. Rit langs de Grote Nete: Volg de Grote Nete en bewonder het landschap.

 14. Rit door het Kempisch Landschap: Verken de groene velden en bossen van de Kempen.

 15. Bos van Beerse: Rijd door het prachtige Bos van Beerse en geniet van de rust.

 16. Rit langs de Schotense Vaart: Volg de Schotense Vaart en bewonder het waterlandschap.

 17. Rit door de Hoge Mouw: Verken de heuvelachtige Hoge Mouw en zijn bossen.

 18. Rit langs het Kempisch Kanaal (Bocholt-Herentals): Volg dit historische kanaal van Bocholt naar Herentals.

 19. Rit langs de Kraaijenbergse Plassen: Verken dit mooie merengebied te paard.

 20. Rit door de Hellekens: Ontdek de natuurlijke schoonheid van de Hellekens.

 21. Rit langs de Zilvermeerplas: Volg de oevers van de Zilvermeerplas en geniet van het water.

 22. Rit door het natuurgebied De Maat: Verken dit uitgestrekte natuurgebied met zijn waterpartijen.

 23. Rit langs de Zuidelijke Nete: Volg de Zuidelijke Nete en bewonder het landschap.

 24. Rit door het natuurgebied Den Brand: Ontdek dit groene natuurgebied in de buurt van Mortsel.

 25. Rit langs de Molenbeek: Volg de kronkelende Molenbeek en geniet van de rust.

 26. Rit door het natuurgebied De Averegten: Verken dit prachtige natuurgebied met zijn bossen en vijvers.

 27. Rit langs de Kempense Beek: Volg de loop van de Kempense Beek en bewonder de natuur.

 28. Rit door het natuurgebied De Renne: Ontdek dit groene gebied in de buurt van Malle.

 29. Rit langs de Nete (Lier): Volg de Nete door de stad Lier en bewonder de historische bezienswaardigheden.

 30. Rit langs de Grote Nete (Heist-op-den-Berg): Verken de Grote Nete in de buurt van Heist-op-den-Berg.

 31. Rit door het natuurgebied De Zegge: Ontdek dit prachtige natuurgebied met zijn waterpartijen.

 32. Rit langs de Aa (Geel): Volg de Aa in de buurt van Geel en geniet van het landschap.

 33. Rit langs de Nete (Herentals): Verken de Nete in de buurt van Herentals en bewonder het waterlandschap.

 34. Rit door het natuurgebied De Liereman: Ontdek dit unieke natuurgebied in de buurt van Oud-Turnhout.

 35. Rit langs de Schelde (Puurs): Volg de Schelde in de buurt van Puurs en geniet van het uitzicht op de rivier.

 36. Rit langs de Nete (Ranst): Verken de Nete in de buurt van Ranst en bewonder het landschap.

 37. Rit door het natuurgebied De Goorbossen: Ontdek dit groene natuurgebied in de buurt van Putte.

 38. Rit langs de Nete (Nijlen): Volg de Nete in de buurt van Nijlen en geniet van het waterlandschap.

 39. Rit langs de Grote Nete (Meerhout): Verken de Grote Nete in de buurt van Meerhout.

 40. Rit door het natuurgebied De Merode: Ontdek dit prachtige natuurgebied met zijn bossen en vijvers.

 41. Rit langs de Schelde (Hemiksem): Volg de Schelde in de buurt van Hemiksem en geniet van het uitzicht op de rivier.

 42. Rit langs de Nete (Heist-op-den-Berg): Verken de Nete in de buurt van Heist-op-den-Berg en bewonder het landschap.

 43. Rit door het natuurgebied Den Brand (Edegem): Ontdek dit groene natuurgebied in de buurt van Edegem.

 44. Rit langs de Grote Nete (Dessel): Volg de Grote Nete in de buurt van Dessel en geniet van het waterlandschap.

 45. Rit langs de Nete (Berlaar): Verken de Nete in de buurt van Berlaar en bewonder het landschap.

 46. Rit langs de Schotense Vaart (Boom): Ontdek de Schotense Vaart en geniet van het waterlandschap.

 47. Rit door het natuurgebied De Zegge (Brecht): Verken dit prachtige natuurgebied in de buurt van Brecht.

 48. Rit langs de Zuidelijke Nete (Herentals): Volg de Zuidelijke Nete in de buurt van Herentals en geniet van het landschap.

 49. Rit langs het Kempisch Kanaal (Balen)**: Verken het Kempisch Kanaal in de buurt van Balen.

 50. Rit door het natuurgebied Prinsenpark (Retie): Ontdek het natuurgebied Prinsenpark in de buurt van Retie.

Dit zijn slechts enkele van de prachtige ruiterroutes die je kunt volgen in de provincie Antwerpen. Of je nu een ervaren ruiter bent of net begint, er is voor elk wat wils in deze diverse en schilderachtige provincie.

Onze Paardencamionettes

Bij Equilux begrijpen we dat paarden speciale zorg en aandacht vereisen. Onze paardencamionettes zijn zorgvuldig geselecteerd en onderhouden om te voldoen aan de hoogste normen. Of je nu één paard of meerdere paarden wilt vervoeren, we hebben de juiste camionette voor jouw behoeften.

Reserveren Is Eenvoudig

Het huren van een paardencamionette in de provincie Antwerpen bij Equilux is een eenvoudig proces. Je kunt online een reservering maken op onze website, waar je beschikbaarheid kunt controleren en de ideale camionette voor je reis kunt kiezen. Ons team staat klaar om je te begeleiden bij elke stap van het proces, van het ophalen van de camionette tot het inleveren ervan na je avontuur.

Contacteer Ons

Bij Equilux begrijpen we dat je specifieke vragen kunt hebben over het huren van een paardencamionette in de provincie Antwerpen. Ons team staat klaar om je te assisteren en al je vragen te beantwoorden. We zijn toegewijd aan het helpen van paardenliefhebbers zoals jij om de prachtige provincie Antwerpen te verkennen met je trouwe metgezellen.

Dus waar wacht je nog op? Reserveer vandaag nog een paardencamionette bij Equilux en begin aan een reis vol vrijheid, comfort en plezier in de provincie Antwerpen. Jouw volgende paardenavontuur ligt binnen handbereik!